Очаква се имиграцията да увеличи населението на Великобритания с 6,1 милиона

...
Очаква се имиграцията да увеличи населението на Великобритания с 6,1 милиона
Коментари Харесай

Населението на Великобритания скача с 6,1 млн. души до 2036 г. заради миграцията

Оч аква се имиграцията да увеличи популацията на Англия с 6,1 милиона души доникъде на 2036 година Това сочат публични прогнози, представени от " Ройтерс ".

Данните ще усилят натиска върху английския министър председател Риши Сунак да понижи миграцията на фона на наближаващите изборите.

Службата за национална статистика на Обединеното кралство разгласи, че се чака популацията на страната да нарасне от 67 милиона души в средата на 2021 година до 73,7 милиона в средата на 2036 година - съвсем напълно в резултат на миграцията.

Скокът за 15-годишния интервал отразява прогнозата за 541 000 повече раждания в сравнение с смъртни случаи и интернационална чиста миграция от 6,1 милиона души.
 Камарата на лордовете поддържа изпращането на мигранти в Руанда
Камарата на лордовете поддържа изпращането на мигранти в Руанда

Победа за английския министър председател

Публикуваните през ноември данни демонстрират, че годишната чиста миграция към Англия е достигнала , като от този момент тя се задържа на високи равнища. Голяма част от мигрантите идват от страни като Индия, Нигерия и Китай, вместо от Европейския съюз.

Прогнозите на сатистическата работа залагат равнище на чиста миграция от 315 000 души годишно от средата на 2028 година нататък.

Сунак е подложен на напън да понижи високото ниво на легална миграция, която от дълго време заема централно място в политическия пейзаж на Англия и ще бъде главен проблем на изборите, предстоящи по-късно тази година.

Миналия месец английското държавно управление , в това число по-високи прагове на заплатите и ограничавания за някои мигранти, които водят членове на фамилиите си, в опит да понижи броя им. Ходът беше неодобрен от бизнеса и профсъюзите.

Предвижда се популацията на Обединеното кралство да доближи 70 милиона души доникъде на 2026 година
 Над 670 хиляди мигранти са достигнали Англия за първото полугодие на 2023 година
Над 670 хиляди мигранти са достигнали Англия за първото полугодие на 2023 година

Високите равнища на легална миграция повече от десетилетие преобладават политическия пейзаж на Великобритания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР